Sarracenia flava

Generelt

Sarracenia flava

Planten er ret let dyrkelig og er efter S. purpurea den mest populære fluetrompet. Selvom nogle af varianterne ikke er særligt farverige overskygger arten med dens prægtige blomster alle andre arter af fluetrompet-slægten. Disse blomster har (oftest) kraftigt gule kronblade, hvilket har givet planten sit navn (‘den gule fluetrompet’).

Oprindelse og habitat

I naturen vokser den langs USAs sydøst-kyst fra Alabama, Florida og Georgia op til North Carolina, South Carolina og et par steder i Virginia (hvor den næsten er udryddet).

Sarracenia flavas variant S. f. var. rubricorpora kommer fra Florida-halvøen, mens de andre varianter typisk findes i Carolina-staterne og i de andre udbredelsesområder.

Planterne vokser på sumpede steder, ofte sammen med Sphagnum-mos. De tåler frost og er ret hårdføre

Planterne er truet af habitat-ødelæggelse ligesom de fleste andre kødædende planter.

Beskrivelse og inddeling

Læs mere

Pleje

Jord:

Som jordblanding fungerer blandingen 1:1 af spagnum/perlite godt. Alternativt til perlite kan bruges kalkfrit sand/grus.

Små planter kan nøjes med 10 cm potter, voksne bør være i 15-20 cm potter.

Lys:

Planterne trives som sommeren i fuld sol (dog kan det i drivhuse være nødvendigt med svag skygge i middagssolen). Skal stå lyst om vinteren.

Vand:

Jorden skal holdes godt fugtig året rundt, da planterne er følsomme overfor udtørring. De bør dog ikke stå i vand i længere tid

Temperatur:

Planterne er godt frosttolerante det er blevet beskrevet at de kan tåle helt ned til -35 grader. De kan vokse let om vinteren, hvis vinteren ikke er for kold.

Overvintring

Planterne har brug for vinterhvile-periode på 3-4 måneder og visne trompeter kan klippes af efter vinteren når vækstsæsonen starter.

Omplantning:

Omplant gerne om foråret ca. hver 2.(-5.) år, når potterne bliver for små. Husk kun omplantning i vækstsæsonen.

Formering

Se generelt om fluetrompet-slægten

Kilder: