Generelt

Sarracenia leucophylla

Bliver af mange betragtet som den flotteste indenfor fluetrompet-slægten. Planterne er opkaldt efter den hvide top-farve (‘hvid-bladede’)

Oprindelse

Planterne vokser i det sydvestlige Georgia til det sydligste Mississippi. Er hyppigst på Florida-halvøen og i det sydligste Alabama.

Beskrivelse

Trompeterne er oprejste og bliver op til 90 cm høje. Trompeternes nedre del er grønne, mens deres øvre del inkl. indgang og låg er rent hvide med et tæt kartegnings-netværk. Låget er behåret og kruset.

Planterne er meget variable med nogle populationer med ret grov kartegning, mens andre har meget tynd og fin kartegning. Farveforskelle strækker sig fra grønne til mørke-bourgogne-farvet.

Sarracenia leucophylla blomst

Planten skyder 2 typisk sæt tro

mpeter: forårets trompeter, som er tyndere og sommerens trompeter, som er mere robuste. Sommerens trompeter kommer til syne i sensommeren og tidlige efterår og er fungerende til den første frost. Desuden skyder planterne i forsommeren et par phyllodier.

De hvide trompeter er insekternes foretrukne trompeter og fyldes ofte meget hurtigere op til kanten end andre fluetrompet-arter.

Blomst

Blomsterne er store og røde (én speciel form, ‘Schnell’s Ghost’, mangler det rød-farvende gen, hvorfor blomsterne er gule).