Sarracenia oreophila

Oprindelse

Planterne findes aktuelt kun på omkring 23 lokaliteter i det nordøstlige Alabama og i området hvor North Carolina, South Carolina og Georgia støder op mod hinanden. Planten er udryddet i Tennessee og er dermed én af de mange arter/underarter af fluetrompet-slægten, der er udrydningstruede.

Habitat

Planterne vokser i bjerg-egne og er derfor hårdfør overfor kulde (sne er relativt hyppigt forekommende) og kan godt tåle perioder med frost.

Beskrivelse

Trompeterne ligner en smule trompeterne hos S. flava bortset fra den mere vidt åbne åbningen, hals-stykket er bredere og det i nogen grad kuppelformede låg. Trompeterne bliver op til 60 cm høje og er typisk grønne med let rødlig kartegning, men dette varierer noget (især i Alabama er farverne/tegningen kraftig)

Trompeterne dannes (sædvanen tro i fluetrompet-slægten) om foråret og forsommeren. Omkring midsommer bliver deres naturlige habitater ofte tørrere og trompeterne visner og udskiftes med stærkt krummede phyllodier. Dette ses også selvom planten holdes meget våd i opdræt.

Blomstring

Blomsterne er gule.